JADŁOSPIS STYCZEŃ 2025
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad | |
2.01.2025
Czwartek E (kcal):1090 B(g): 51,7 Tł (g) : 31,5 W (g) : 152,6 |
Bułka pszenna (1) z masłem (7) 1 szt.,Miód 30g
Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120 ml Pomidor 20g, Rzodkiewka 20g Herbata Roiboss 250 ml |
Koktajl malinowy z otrębami (1) na jogurcie(7) 150g , wyrób własny | I danie: Zupa krem z zielonego groszku (7,9) 250ml,
II danie: Kasza jęczmienna 150g Sos pieczarkowo-śmietanowy (1,7) 150g, Lemoniada z cytryną 200ml |
|
3.01.2025
Piątek E (kcal) 1000 B(g): 50 Tł (g) : 24,4 W (g) : 145
|
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)
Ser żółty (7) 1 pl. Ser Kanapkowy (7) 1 pl. Pomidor 30g , sałata 5g Herbata Miętowa 250ml |
Galaretka owocowa 150g
Gruszka ½ szt. |
I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami natką pietruszki (9) zabielana (7) 250ml
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Paluszki Rybne 2 szt , Surówka z Buraczków i jabłka 100g Woda 200ml
|
|
7.01.2025
Wtorek E (kcal): 1130 B(g): 50,85 Tł (g) : 36,4 W (g) : 149,7 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7) Jajecznica (3) ze szczypiorkiem (7) 80g,
Pomidor 20g, Rzodkiewka 20g Kawa Inka z ml (1,7) 250ml |
Jogurt owocowy (7) 1 szt.
Mandarynka 1 szt.
|
I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (9) zabielana (7) 250ml,
II danie: Makaron spaghetti (1,3) 150g, Sos boloński w warzywami (marchewka, pietruszka, seler, por) (9) 150g, Lemoniada z cytryną 200ml |
|
8.01.2025
Środa E (kcal): 1070 B(g): 66,8 Tł (g) : 27,3 W (g) : 139 |
Bułka grahamka (1) z masłem (7), Szynka z indyka 2 pl.
Kolorowe Papryki 50g (czerwona, zielona, żółta) Kakao z ml (7) 250ml |
Muffinki marchewkowe
1 szt. (1,3,7) wyrób własny, Mandarynka 1 szt. |
I danie: Rosół z makaronem nitki i pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,
II danie: Ziemniaki 150g , Kotlet schabowy 80g, Surówka z marchewki i jabłka 100g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
9.01.2025
Czwartek E (kcal): 990 B(g): 54 Tł (g) :31 W (g) : 124 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)
Pasta mięsna 30g, Ser Żółty (7) 1 pl. Rzodkiewka 20g, Kiszony Ogórek 20g Herbata Rumiankowa 250ml |
Serek grani naturalny (7) 100g
Jabłko 1/2szt. |
I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,
II danie: Ryż biały 150 g; Potrawka z kurczaka w sosie maślanym (7) 150g Marchewka z groszkiem 100g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
10.01.2025
Piątek E (kcal):1100 B(g): 46,7 Tł (g) : 39 W (g) : 156,7 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7) Pasta Rybna z makreli (3,4) 30g, Serek Kanapkowy w plasterkach (7) 1 pl.
Sałata 5g, Żółta papryka 30g Herbata z Lipy 250ml |
Koktajl malinowy na jogurcie , wyrób własny (7) 150g,
|
I danie: Krupnik z 3-kasz z drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,
II danie: Placki orkiszowe z jabłkami (1,3,7) 2szt i klekesem z jogurtu greckiego (7) 30g Marchewka w słupki 50g Woda 200ml |
|
13.01.2025
Poniedziałek E (kcal):1150 B(g): 46 Tł (g) : 34,5 W (g) : 164 |
Bananowa owsianka z pł. Owsianych górskich na mleku (7) 130g
Bułka kajzerka (1) z masłem 1szt (7) Ser żółty 1 pl. Papryka żółta 20g Papryka czerwona 20g Herbata owocowa 250ml |
Pudding ryżowy na mleku(7)150g ,cynamon
Jabłko ½ szt
|
I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (9) 250ml
II danie: Makaron spaghetti (1,3) 150g, Sos pomidorowy z ziołami i mozzarellą (7) 100g, Lemoniada z cytryną 200ml |
|
14.01.2025
Wtorek E (kcal):1120 B(g): 50,4 Tł (g) : 30 W (g) : 162,4 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),
Pasta jejeczna (3) ze świeżym szczypiorkiem 30g, Dżem truskawkowy 30g Pomidor 40g Kakao z ml. (7) 250 ml |
Jabłko 1szt,
Biszkopty (1,3,7) 2 szt. |
I danie: Krem z białych Jarzyn z grzankami (7,9) 250 ml
II danie: Ziemniaki 150g, Pieczeń ze Schabu 80g w sosie własnym 100g , Surówka z Białej Kapusty 100g Kompot z owoców sezonowych 200ml
|
|
15.01.2024
Środa E (kcal):930 B(g): 46,5 Tł (g) : 29 W (g) : 125 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),
Parówki 2 szt. na ciepło z keczupem Rzodkiewka 30g, Kiełki 5g Herbata miętowa 250ml |
Marchewka w słupkach (100g), Chrupkie pieczywo typu Wasa 3szt. | I danie: Krem z marchewki z kaszą jaglaną 250 ml
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Pieczony udziec z kurczaka 1szt, Surówka z Buraczków z jabłkiem 100g, Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
16.01.2024
Czwartek E (kcal): 1090 B(g): 54,5 Tł (g) : 35,7 W (g) : 139 |
Chleb graham (1) z masłem (7),
Szynka drobiowa 1 pl. Twarożek (7) z rzodkiewką 30g ,Sałata 5g, Pomidor 30g, Kakao z ml (7) 250ml |
Drożdżówka z jabłkiem wyrób własny (1,3,7) 1szt | I danie: Zupa z fasolką szparagową z ziemniakami (7,9) 250ml,
II danie: Pyzy (1) 2 szt., Gulasz z łopatki z ogórkiem i papryką (1) 150g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
17.01.2024
Piątek E (kcal): 1120 B(g): 50,4 Tł (g) : 37,3 W (g) : 162,4 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem (3,4) 30g
Serek kanapkowy (7) 1pl. Ogórek Kiszony 20g, Papryka Czerwona 20g Herbata z Lipy 250ml |
Kaszka manna na ml (1,7) z sokiem malinowym 150g
|
I danie: Zupa meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą 250 ml
II danie: Pierogi Ruskie (1,3,7) 200g Kalarepa do pochrupania 50g Woda 200ml |
|
20.01.2024
Poniedziałek E (kcal): 1150 B(g): 46 Tł (g) : 34,5 W (g) : 164 |
Chleb mieszany (1)(pszenno-żytni) z masłem (7), Hummus 30g
Kiełki 5 g, Papryka żółta 30g Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120 ml Herbata z cytryną 250ml |
Koktajl truskawkowy z bananem na jogurcie (7) z dodatkiem siemienia 150g, wyrób własny | I danie: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (9) 250ml
II danie : Ryż biały 150g , Mięso z fileta kurczaka 80g, gotowane w sosie beszamelowym (7) 100g, Surówka z białej Kapusty 100g Lemoniada z cytryną 200ml |
|
21.01.2024
Wtorek E (kcal): 1120 B(g): 50,4 Tł (g) :30 W (g) : 162,4 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),
Pasta jajeczna (3) ze szczypiorkiem 30g. Ser Kanapkowy 1pl. (7) Pomidor 20g, Ogórek kiszony 20g Kawa Inka z ml (1,7) 250ml |
Rogal (1,7) mleczny z masłem (7) z dżemem o obniżonej zawart.Cukru
30g |
I danie: Zupa Porowa z groszkiem ptysiowym (7,9) 250ml,
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Kotlet mielony (1,3) 80g Buraczki 100g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
22.01.2024
Środa E (kcal): 990 B(g): 54,4 Tł (g) : 31 W (g) : 124 |
Bułka pszenna (1) kajzerka z masłem (7), Parówki na ciepło z ketchupem 2 szt.,
Ogórek zielony 20g, Rzodkiewki 20g Herbata Rumianowa 250ml
|
Szejk Tropialny na jogurcie (7) 150g,
wyrób własny |
I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (7,9) 250ml,
II danie: Kasza orkiszowa 150g (1), Gulasz z łopatki z warzywami korzeniowymi (marchew, pietruszka, seler) (9) 150g, Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
23.01.2024
Czwartek E (kcal):1000 B(g): 42,5 Tł (g) :33 W (g) : 132,5
|
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)
Twarożek (7) z pastą z suszonych pomidorów i pestkami słonecznika 30g, Ser Żółty 1 pl. Papryka czerwona 30g, Kiełki 5g Herbata owocowa 250ml |
Banan 1 szt,
Kalarepa 50g |
I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami i drobno pokrojoną natką pietruszki (9) 250ml,
II danie: Naleśniki 2 szt. (1,3,7) z Dżemem owocowym 30g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
24.01.2024
Piątek E (kcal):1100 B(g): 47 Tł (g) :32 W (g) :157 |
Bananowa Owsianka z płatków owsianych górskich na mleku (7) 130g . Bułka pszenna (1) z masłem (7) Pasta z białej fasoli z prażonym słonecznikiem 30g Papryka żółta 20g,
Ogórek kiszony 20g Herbata Miętowa 250ml |
Murzynek z jabłkami (1,3,7) porcja,
wyrób własny
|
I danie: Zupa krem z brokuła (9) z grzankami (1) 250 ml,
II danie: Ziemniaki puree (7) 150 g , Paluszki rybne (1,7) 2 szt. , Surówka z białej kap. z papryka i kukurydzą 100g Woda 200ml |
|
27.01.2024
Poniedziałek E (kcal): 1040 B(g): 36,4 Tł (g) : 29 W (g) : 158,5 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),
Szynka z indyka 2 pl, Sałata masłowa 5g, Pomidor 30g, Kawa inka z ml (1,7) 250ml |
Ryż na mleku (7) 130g z sokiem malinowym 30g Mandarynka 1 szt | I danie: Zupa pomidorowa z ryżem (9) 250ml,
II danie: Placuszki orkiszowe z marchewki (1,3,7) 2szt. z klekesem jogurtu naturalnego (7) 30g Lemoniada z cytryną 200ml |
|
28.01.2024
Wtorek E (kcal):1120 B(g): 50,4 Tł (g) :30 W (g) : 162,4 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7), Twarożek (7) z rzodkiewką 30g, Miód 30g
Zielony Ogórek 20g i Kiszony Ogórek 20g Herbata z cytryną 250ml |
Jogurt naturalny z granolą i kawałkami gorzkiej czekolady (1,7) 150g , | I danie: Rosół z makaronem nitki z drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g Pieczone Nuggetsy z kurczaka (1,7) 2 szt., Buraki z jabłkiem 100g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
29.01.2024
Środa E (kcal): 1100 B(g): 38,5 Tł (g) :33 W (g) : 162 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem,(7) Pasta mięsna z warzywami 30g
Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120ml Herbata z Lipy 250ml |
Muffinka waniliowa (1,3,7) 1 szt.
Gruszka ½ szt |
I danie: Zupa ogórkowa (9) z ziemniakami zabielana (7) 250ml
II danie: Ziemniaki 150g, Gołąbki 1 szt bez zawijania w sosie pomidorowym 100g (1,7) Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
30.01.2024
Czwartek E (kcal):1040 B(g):36,4 Tł (g) :26,6 W (g) :163,8 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),
Żółty Ser Gouda 2 pl. Ogórek kiszony 20g, Pomidor 20g Kakao z ml (7) 250ml |
Pudding czekoladowy na mleku (1,7) 150ml
Jabłko ½ szt. |
I danie: Barszcz ukraiński z drobną fasolą Jaś (9) 250ml
II danie: Kasza bulgur (1) 150g , Strogonoff wieprzowy z kolorowymi paprykami (1,7) 150g Kompot z owoców sezonowych 200ml |
|
31.01.2025
Piątek E (kcal):1150 B(g): 46 Tł (g) :34,5 W (g) : 164 |
Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)
Pasta z tuńczyka ze świeżym szczypiorkiem (3,4) 30g, Serek kanapowy 1pl. (7) Ogórek kiszony 20g, Pomidor 20g Mleko (7) 250ml |
Drożdzówka z kruszonką (1,3,7) 1 szt
wyrób własny |
I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami (9) zabielana (7) 250ml
II danie: Ziemniaki 150g, Gzik ze świeżym szczypiorkiem (7) 200g , Kalarepa 50g Woda 200ml |
Alergeny 1. zboża zawierające gluten 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 7. mleko i produkty mleczne 9. seler i produkty pochodne