JADŁOSPIS MAJ 2025
Dzień | Śniadanie | II śniadanie | Obiad |
5.05.2025
Poniedziałek E(kcal)1010 B (g) 38,73 T (g) 41,95 W (g)127,35 |
Chleb mieszany (pszenno-żytni) (1) masłem (7)
Ser żółty (7) Gouda 1 pl., Ser kanapkowy (7) 1 pl. Sałata 5g, Czerwona papryka 30g, Kakao na mleku (7) 250ml |
Koktajl truskawkowy z otrębami (1) na jogurcie (7)
150 g, wyrób własny |
I danie: Zupa włoska na wywarze warzywnym (9) z cukinią i pomidorami oraz zieleniną 250ml
II danie: Pierogi ruskie (1,3,7) 200g, Lemoniada ze świeżą miętą |
6.05.2025
Wtorek E(kcal) 1002 B (g) 37,75 T (g) 44,71 W (g) 116,74 |
Bułka pszenna (1) z masłem (7), Jajko gotowane (3) ½ szt
Serek kanapkowy 1 pl. (7) Ogórek zielony 20g Żółta papryka 20g Herbata owocowa 250ml |
Jabłko 1 szt.
Biszkopty (1,7) 2 szt.
|
I danie: Rosół (9) z makaronem nitki (1) i drobno pokrojoną natką pietruszki 250ml,
II danie: Ziemniaki ze świeżym kop. 150g, Udziec z kurczaka 1szt, Mizeria na jogurcie greckim (7) 100g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
7.05.2025
Środa E(kcal)1012 B (g) 30,22 T (g) 36,03 W (g)149,47 |
Chleb mieszany (pszenno-żytni) (1) z masłem (7)
Pasta mięsno-warzywna (9) 30g Ogórek kiszony 30g, Herbata Roiboss 250ml |
Pudding
czekoladowy (1,7) 150ml Banan ½ szt
|
I danie: Zupa pomidorowa na wywarze warzywno-mięsnym (9) z makaronem i drobno pokrojona natką pietruszki (1,3,9) 250ml,
II danie: Kasza bulgur (1) 150g, Gulasz z łopatki wieprzowej (1,9) 150g, Sur. z białej kapusty z ogórkiem kiszonym sosem majonezowo – musztardowym z koperkiem 100g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
8.05.2025
Czwartek E(kcal) 1090 B(g) 51,7 Tł (g) 31,5 W(g) 152,6 |
Płatki kukurydziane 30 g z mlekiem (7) 120ml
Chleb mieszany (pszenno-żytni) (1) z masłem (7) Twarożek (7) ze szczyp. 30g Ogórek zielony 30g Herbata z cytryną 250ml |
Galaretka z owocem sezonowym 150 g | I danie: Barszcz czerwony czysty na wywarze warzywnym (9) z makaronem świderki (1) 250 ml
II danie: Ziemniaki puree (7) z koper.150g, Kotlet schabowy (1,3) 1szt Kapusta kiszona gotowana 100 g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
9.05.2025
Piątek E(kcal) 939,4 B(g) 38,41 Tł (g) 36,49 W(g) 120,36
|
Chleb pszenno żytni (1) z masłem (7), Hummus 30g,
Miód 30 g, 30g Kawa inka (1) z mlekiem (7) 250ml |
Rogalik mleczny (1) 1 szt.
Mandarynka ½ szt.
|
I danie: Zupa ogórkowa na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ziemniakami i drobno pokrojonym koperkiem zabielana (7) 250ml,
II danie: Ziemniaki 150g, Paluszki rybne (1,3,4) 2szt, Surówka z białej kapusty z jabłkiem 100g Woda |
12.05.2025
Poniedziałek E(kcal) 1130 B(g) 50,85 Tł (g) 36,4 W(g) 149,7
|
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7)
Twarożek (7) z rzodkiewką 30g, Dżem owocowy 100% 30g Ogórek kiszony 30g Kawa inka (1) z ml (7)250ml |
Kisiel owocowy 150ml
Gruszka ½ szt.
|
I danie: Zupa (9) krem z pieczarek z makaronem (1) zabielana (7) 250ml
II danie: Orkiszowe naleśniki (1,3,7) 2 szt z serkiem waniliowym (7) 30g Lemoniada z miętą
|
13.05.2025
Wtorek E(kcal) 1150 B(g) 46 Tł (g) 34,5 W(g) 164 |
Bułka pszenna (1) z masłem (7) Ser żółty Gouda 1 pl.
Ser kanapkowy 1 pl. Sałata 5g Pomidor 30g Herbata z cytryną 250ml |
Pizzerinki z ananasem (1,7) 1szt.
wyrób własny
|
I danie: Kapuśniak z młodej kapusty na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ziemniakami i drobno pokrojoną natką pietruszki 250ml,
II danie: Makaron spaghetti (1) 150g, Sos boloński z warzywami (1,9) 150g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
14.05.2025
Środa E(kcal) 1000 B(g) 42,5 Tł (g) 33 W(g) 132,5
|
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7)
Szynka z indyka 2 pl. Rzodkiewka 20g, Zielony ogórek 20g Kakao na mleku (7) 250ml |
Ciasto ucierane z owocami (1,3,7) 1szt
wypiek własny
|
I danie: Zupa pomidorowa na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ryżem i drobno pokrojoną natka pietruszki, 250ml
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g Kotlet mielony wieprzowy (1,3) 1szt Mizeria na jogurcie greckim z kop. (7) 100g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
15.05.2025
Czwartek E(kcal) 930 B(g) 46,5 Tł (g) 29 W(g) 125
|
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7)
Jajecznica ze szczyp. (3) 80g Pomidor 30g Herbata owocowa 250ml |
Koktajl brzoskwinia- mango (jogurt grecki, brzoskwinia, mango) (7) 150ml | I danie: Zupa ziemniaczana na wywarze warzywno-mięsnym (9) ze świeżym koperkiem 250ml
II danie: Makaron penne (1) 150g, Kąski kurczaka w sosie śmietanowo – brokułowym (1,7) 150g, Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
16.05.2025
Piątek E(kcal) 1150 B(g) 46 Tł (g) 34,5 W(g) 164 |
Chleb pszenno żytni (1) z masłem (7), Pasta rybna z makreli (3,4) ze szczypiorkiem 30g
Dżem z owoców leśnych 30g Ogórek kiszony 40g Herbata miętowa 250ml |
Banan 1 szt.
Pieczywo (1) typu Wasa 1szt.
|
I danie: Zupa kalafiorowa na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ziemniakami i drobno pokrojoną natką pietruszki 250ml,
II danie: Pyzy Babci Tereni (1) 2 szt. Sos truskawkowo-śmietanowy (7) 150g Woda |
19.05.2025
Poniedziałek E(kcal) 1130 B(g) 50,85 Tł (g) 36,4 W(g) 149,7 |
Kaszka manna na mleku (7) z sokiem malinowym 130 g
Tost (1) (pieczywo pełnoziarniste) zapiekany z masłem (7) serem (7) szynką i pomid. 1szt. Herbata z cytryną 250ml |
Drożdżówka (1,3,7)
z jabłkiem 1 szt wypiek własny
|
I danie: Krem (7) z brokuła na wywarze warzywnym (9) z grzankami (1) 250ml
II danie: Makaron (1) 150g, Sos pomidorowy z serem (1,7) i ziołami 150g Lemoniada z miętą |
20.05.2025
Wtorek E(kcal)959,63 B(g)41,93 Tł(g)35,72 W(g) 112,14
|
Owsianka na ml (7)
z rodzynkami 130g Bułka pszenna (1) z masłem(7) Szynka drobiowa 1 pl. Ogórek kiszony 30g Herbata miętowa 250ml |
Gruszka ½ szt
jabłko ½ szt |
I danie: Rosół z makaronem nitki i drobno pokrojona natką pietruszki (1,3,9) 250ml,
II danie: Ziemniaki 150g, Strogonoff z pieczarkami, ogórkiem (1,7) 150g, Surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem 100 g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
21.05.2025
Środa E(kcal) 1090 B(g) 51,7 Tł (g) 31,5 W(g) 152,6 |
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) masłem (7)
Pasta mięsno warzywna (9) 30g, Miód 30 g Pomidor 30g Herbata owocowa 250ml |
Czerwony koktajl (truskawka ,malina , porzeczka) witaminowy na maślance(7)150ml | I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami i drobno pokrojonym koperkiem (7,9) 250ml,
II danie: Makaron Tagliatelle (1) 150g Sos grecki z mięsem mielonym cukinią i kukurydzą (1) 150g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
22.05.2025
Czwartek E(kcal) 939,4 B(g) 38,41 Tł (g) 36,49 W(g) 120,36 |
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7)
Parówki drobiowe na ciepło z ketchupem 2szt, Papryka żółta 20g, Ogórek zielony 20g, Herbata z cytryną 250ml |
Bułka mleczna (1), 1 szt.
Pomarańcza ½ szt. |
I danie: Krupnik z 3-kasz (1) na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ziemniakami 250ml
II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Pulpet w sosie koperkowym (1,3) 1szt, Surówka Colesław 100g, Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
23.05.2025
Piątek E(kcal) 958 B (g) 36,81 T (g) 37,69 W (g) 127
|
Chleb pszenno żytni (1) z masłem (7) Hummus 30g
Miód 30g Rzodkiewka 30g, Sałata 5g Herbata malinowa 250ml |
Jogurt naturalny 120g (7) z owocową granolą 30g i zbożami (1) | I danie: Zupa ziemniaczana na wywarze warzywnym (9) z drobno pokrojonym koperkiem, 250ml
II danie: Ziemniaki 150g Koreczki rybne (1,3,4) 2 szt. Surówka z kapusty kiszonej 100g Woda |
26.05.2025
Poniedziałek E(kcal) 948,46 |
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7) Twarożek z rzodkiewką (7) 30g,
Ogórek kiszony 30g Kawa inka (1) z mlekiem (7) 250ml |
Owsianka na mleku 150 g (7) z żurawiną 30g
|
I danie: Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze warzywnym (9) z drobno pokrojoną natką pietruszki (9) 250ml,
II danie: Placuszki marchewkowe (1,3,7) 2szt. z kleksem jogurtu (7) 30g Lemoniada z miętą 250ml
|
27.05.2025
Wtorek E(kcal)989 B (g) 37,38 T (g) 36,81 W (g)135,53 |
Bułka pszenna (1) z masłem (7), Pasta jajeczna (3) ze szczyp. 30g, Ser żółty (7) 1 pl.
Pomidor 30g, Herbata z cytryną
|
Murzynek z jabłkiem (1,3) wypiek własny, porcja | I danie: Krem (7) z białych jarzyn na wywarze warzywnym (9) z grzankami 250ml
II danie: Makaron spaghetti (1) 150g, Sos boloński z warzywami (1,9) 150g Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
28.05.2025
Środa E(kcal) 1002 B (g) 37,75 |
Chleb pszenno żytni (1) z masłem (7)
Pasta warzywna (9) 30g, Powidła śliwkowe 30g, Sałata 5g Herbata miętowa 250ml |
Pudding
waniliowy (1,7) 150ml Gruszka ½ szt
|
I danie: Zupa z fasolką szparagową na wywarze warzywno-mięsnym (9)
z ziemniakami, zabielana (7) 250ml II danie: Ziemniaki 150g, Gołąbek z kapustą w środku z sosem pomidor. (1,3,7) 1szt, Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
29.05.2025
Czwartek E(kcal) 958
|
Chleb pszenno żytni z masłem (1,7),
Polędwica z kurczaka 1 pl, Ser kanapkowy 1 pl. Ogórek Zielony 20g, Pomidor 20g Kakao z mlekiem (7) 250ml |
Kisiel owocowy 150 g
Świeże truskawki 70g
|
I danie: Zupa ogórkowa na wywarze warzywno-mięsnym (9) z ziemniakami i drobno pokrojonym koperkiem, zabielana (7) 250ml
II danie : Gulasz wieprzowy w sosie własnym (1,7) 150g, Buraczki z jabłkiem 100g, Kompot ze świeżych owoców sezonowych |
30.05.2025
Piątek E(kcal) 992, B (g) 36,81 T (g) 37,69 W (g) 127 |
Chleb mieszany (pszenno żytni) (1) z masłem (7)
Pasta z makreli (3,4) ze szczyp. 30g Dżem truskawkowy 30g Pomidor 30g Herbata z cytryną 250ml |
Muffinka marchewkowa 1szt. (1,3)
wypiek własny |
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną (1,9) 250ml,
II danie: Ziemniaki 150g, Gzik poznański (7) ze szczypiorkiem 200g, Woda |
Alergeny 1. zboża zawierające gluten 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 7. mleko i produkty mleczne 9. seler i produkty pochodne