JADŁOSPIS

JADŁOSPIS  STYCZEŃ  2025

Dzień Śniadanie II śniadanie Obiad
2.01.2025

Czwartek

E (kcal):1090

B(g): 51,7

Tł (g) : 31,5

W (g) : 152,6

Bułka pszenna (1) z masłem (7) 1 szt.,Miód 30g

Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120 ml

Pomidor 20g, Rzodkiewka 20g

Herbata Roiboss 250 ml

Koktajl malinowy z otrębami (1) na jogurcie(7) 150g , wyrób własny I danie: Zupa krem z zielonego groszku (7,9) 250ml,

II danie: Kasza jęczmienna 150g

Sos pieczarkowo-śmietanowy (1,7) 150g,

Lemoniada z cytryną 200ml

3.01.2025

Piątek

E (kcal) 1000

B(g): 50

Tł (g) : 24,4

W (g) : 145

 

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)

Ser żółty (7) 1 pl.

Ser Kanapkowy (7) 1 pl.

Pomidor 30g , sałata 5g

Herbata Miętowa 250ml

Galaretka owocowa 150g

Gruszka ½ szt.

I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami natką pietruszki (9) zabielana (7) 250ml

II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Paluszki Rybne 2 szt , Surówka z Buraczków i jabłka 100g

Woda 200ml

 

7.01.2025

Wtorek

E (kcal): 1130

B(g): 50,85

Tł (g) : 36,4

W (g) : 149,7

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7) Jajecznica (3) ze szczypiorkiem (7) 80g,

Pomidor 20g,

Rzodkiewka 20g

Kawa Inka z ml (1,7) 250ml

Jogurt owocowy (7) 1 szt.

Mandarynka 1 szt.

 

I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (9) zabielana (7) 250ml,

II danie: Makaron spaghetti (1,3) 150g, Sos boloński w warzywami (marchewka, pietruszka, seler, por) (9) 150g,

Lemoniada z cytryną 200ml

8.01.2025

Środa

E (kcal): 1070

B(g): 66,8

Tł (g) : 27,3

W (g) : 139

Bułka grahamka (1) z masłem (7), Szynka z indyka 2 pl.

Kolorowe Papryki 50g

(czerwona, zielona, żółta)

Kakao z ml (7) 250ml

Muffinki marchewkowe

1 szt. (1,3,7)

wyrób własny,

Mandarynka

1 szt.

I danie: Rosół z makaronem nitki i pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,

II danie: Ziemniaki 150g , Kotlet schabowy 80g,

Surówka z marchewki i jabłka 100g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

9.01.2025

Czwartek

E (kcal): 990

B(g): 54

Tł (g) :31

W (g) : 124

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)

Pasta mięsna 30g,

Ser Żółty (7) 1 pl.

Rzodkiewka 20g,

Kiszony Ogórek 20g

Herbata Rumiankowa 250ml

Serek grani naturalny (7) 100g

Jabłko 1/2szt.

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,

II danie: Ryż biały 150 g; Potrawka z kurczaka w sosie maślanym (7) 150g

Marchewka z groszkiem 100g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

10.01.2025

Piątek

E (kcal):1100

B(g): 46,7

Tł (g) : 39

W (g) : 156,7

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7) Pasta Rybna z makreli (3,4) 30g, Serek Kanapkowy w plasterkach (7) 1 pl.

Sałata 5g,  Żółta papryka 30g

Herbata z Lipy 250ml

Koktajl malinowy na jogurcie , wyrób własny (7) 150g,

 

I danie: Krupnik z 3-kasz z drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml,

II danie: Placki orkiszowe z jabłkami (1,3,7) 2szt i klekesem z jogurtu greckiego (7) 30g

Marchewka w słupki 50g

Woda 200ml

13.01.2025

Poniedziałek

E (kcal):1150

B(g): 46

Tł (g) : 34,5

W (g) : 164

Bananowa owsianka z pł. Owsianych górskich na mleku (7) 130g

Bułka kajzerka (1) z masłem 1szt (7) Ser żółty 1 pl.

Papryka żółta 20g

Papryka czerwona 20g

Herbata owocowa 250ml

Pudding ryżowy na mleku(7)150g ,cynamon

Jabłko ½ szt

 

I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (9) 250ml

II danie: Makaron spaghetti (1,3) 150g, Sos pomidorowy z ziołami i mozzarellą (7) 100g,

Lemoniada z cytryną 200ml

14.01.2025

Wtorek

E (kcal):1120

B(g): 50,4

Tł (g) : 30

W (g) : 162,4

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),

Pasta jejeczna (3) ze świeżym szczypiorkiem 30g,

Dżem truskawkowy 30g

Pomidor 40g

Kakao z ml. (7) 250 ml

Jabłko 1szt,

Biszkopty (1,3,7) 2 szt.

I danie: Krem z białych Jarzyn z grzankami (7,9) 250 ml

II danie: Ziemniaki 150g,

Pieczeń ze Schabu 80g w sosie własnym 100g , Surówka z Białej Kapusty 100g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

 

15.01.2024

Środa

E (kcal):930

B(g): 46,5

Tł (g) : 29

W (g) : 125

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),

Parówki 2 szt. na ciepło z keczupem

Rzodkiewka 30g, Kiełki 5g

Herbata miętowa 250ml

Marchewka w słupkach (100g), Chrupkie pieczywo typu Wasa 3szt. I danie: Krem z marchewki z kaszą jaglaną 250 ml

II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Pieczony udziec z kurczaka 1szt, Surówka z Buraczków z jabłkiem 100g,

Kompot z owoców sezonowych 200ml

16.01.2024

Czwartek

E (kcal): 1090

B(g): 54,5

Tł (g) : 35,7

W (g) : 139

Chleb graham (1) z masłem (7),

Szynka drobiowa 1 pl.

Twarożek (7) z rzodkiewką 30g ,Sałata 5g, Pomidor 30g,

Kakao z ml (7) 250ml

Drożdżówka z jabłkiem wyrób własny (1,3,7) 1szt I danie: Zupa z fasolką szparagową z ziemniakami  (7,9) 250ml,

II danie: Pyzy (1) 2 szt., Gulasz z łopatki z ogórkiem i papryką (1) 150g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

17.01.2024

Piątek

E (kcal): 1120

B(g): 50,4

Tł (g) : 37,3

W (g) : 162,4

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),Pasta z makreli ze świeżym szczypiorkiem (3,4) 30g

Serek kanapkowy (7) 1pl.

Ogórek Kiszony 20g,

Papryka Czerwona 20g

Herbata z Lipy 250ml

Kaszka manna na ml (1,7)  z sokiem malinowym 150g

 

I danie: Zupa meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą 250 ml

II danie: Pierogi Ruskie (1,3,7) 200g

Kalarepa do pochrupania 50g

Woda 200ml

20.01.2024

Poniedziałek

E (kcal): 1150

B(g): 46

Tł (g) : 34,5     

W (g) : 164

Chleb mieszany (1)(pszenno-żytni) z masłem (7), Hummus 30g

Kiełki 5 g, Papryka żółta 30g

Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120 ml

Herbata z cytryną 250ml

Koktajl truskawkowy z bananem na jogurcie (7) z dodatkiem siemienia 150g, wyrób własny I danie: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami (9) 250ml

II danie : Ryż biały 150g , Mięso z fileta kurczaka 80g, gotowane w sosie beszamelowym (7) 100g,

Surówka z białej Kapusty 100g

Lemoniada z cytryną 200ml

21.01.2024

Wtorek

E (kcal): 1120

B(g): 50,4

Tł (g) :30

W (g) : 162,4

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),

Pasta jajeczna (3) ze szczypiorkiem 30g.

Ser Kanapkowy 1pl. (7)

Pomidor 20g,

Ogórek kiszony 20g

Kawa Inka z ml (1,7) 250ml

Rogal (1,7) mleczny z masłem (7) z dżemem o obniżonej zawart.Cukru

30g

I danie: Zupa Porowa z groszkiem ptysiowym (7,9) 250ml,

II danie: Ziemniaki puree (7) 150g, Kotlet mielony (1,3) 80g

Buraczki 100g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

22.01.2024

Środa

E (kcal): 990

B(g): 54,4

Tł (g) : 31

W (g) : 124

Bułka pszenna (1) kajzerka z masłem (7), Parówki na ciepło z ketchupem 2 szt.,

Ogórek zielony 20g, Rzodkiewki 20g

Herbata Rumianowa 250ml

 

Szejk Tropialny na jogurcie (7) 150g,

wyrób własny

I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (7,9) 250ml,

II danie: Kasza orkiszowa 150g (1), Gulasz z łopatki z warzywami korzeniowymi (marchew, pietruszka, seler) (9) 150g,

Kompot z owoców sezonowych 200ml

23.01.2024

Czwartek

E (kcal):1000

B(g): 42,5

Tł (g) :33

W (g) : 132,5

 

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)

Twarożek (7) z pastą z suszonych pomidorów i pestkami słonecznika 30g, Ser Żółty 1 pl.

Papryka czerwona 30g,

Kiełki 5g

Herbata owocowa 250ml

Banan 1 szt,

Kalarepa 50g

I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami i drobno pokrojoną natką pietruszki (9) 250ml,

II danie: Naleśniki 2 szt. (1,3,7) z Dżemem owocowym 30g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

24.01.2024

Piątek

E (kcal):1100

B(g): 47

Tł (g) :32

W (g) :157

Bananowa Owsianka z płatków owsianych górskich na mleku (7) 130g . Bułka pszenna (1) z masłem (7) Pasta z białej fasoli z prażonym słonecznikiem 30g Papryka żółta 20g,

Ogórek kiszony 20g

Herbata Miętowa 250ml

Murzynek z jabłkami (1,3,7) porcja,

wyrób własny

 

I danie: Zupa krem z brokuła (9)  z grzankami (1) 250 ml,

II danie: Ziemniaki puree (7) 150 g , Paluszki rybne (1,7) 2 szt. , Surówka z białej kap. z papryka i kukurydzą 100g

Woda 200ml

27.01.2024

Poniedziałek

E (kcal): 1040

B(g): 36,4

Tł (g) : 29

W (g) : 158,5

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),

Szynka z indyka 2 pl, Sałata masłowa 5g,

Pomidor 30g,

Kawa inka z ml (1,7) 250ml

Ryż na mleku (7) 130g z sokiem malinowym 30g Mandarynka 1 szt I danie: Zupa pomidorowa z ryżem (9) 250ml,  

II danie: Placuszki orkiszowe z marchewki (1,3,7) 2szt. z klekesem jogurtu naturalnego (7) 30g

Lemoniada z cytryną 200ml

28.01.2024

Wtorek

E (kcal):1120

B(g): 50,4

Tł (g) :30

W (g) : 162,4

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7), Twarożek (7) z rzodkiewką 30g, Miód 30g

Zielony Ogórek 20g i

Kiszony Ogórek 20g

Herbata z cytryną 250ml

Jogurt naturalny z granolą i kawałkami gorzkiej czekolady (1,7) 150g , I danie: Rosół z makaronem nitki z drobno pokrojoną natką pietruszki (1,9) 250ml

II danie: Ziemniaki puree (7) 150g Pieczone Nuggetsy z kurczaka (1,7) 2 szt., Buraki z jabłkiem 100g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

29.01.2024

Środa

E (kcal): 1100

B(g): 38,5

Tł (g) :33

W (g) : 162

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem,(7) Pasta mięsna z warzywami 30g

Płatki kukurydziane 30g z mlekiem 120ml

Herbata z Lipy 250ml

Muffinka waniliowa (1,3,7) 1 szt.

Gruszka ½ szt

I danie: Zupa ogórkowa (9) z ziemniakami  zabielana (7)  250ml

II danie: Ziemniaki 150g, Gołąbki 1 szt bez zawijania w sosie pomidorowym 100g (1,7)

Kompot z owoców sezonowych 200ml

30.01.2024

Czwartek

E (kcal):1040

B(g):36,4

Tł (g) :26,6

W (g) :163,8

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7),

Żółty Ser Gouda 2 pl.

Ogórek kiszony 20g,

Pomidor 20g

Kakao z ml (7) 250ml

Pudding czekoladowy na mleku (1,7) 150ml

Jabłko ½ szt.

I danie: Barszcz ukraiński z drobną fasolą Jaś (9) 250ml

II danie: Kasza bulgur (1) 150g , Strogonoff wieprzowy z kolorowymi paprykami (1,7) 150g

Kompot z owoców sezonowych 200ml

         

 

31.01.2025

Piątek

E (kcal):1150

B(g): 46

Tł (g) :34,5

W (g) : 164

Chleb mieszany (1) (pszenno-żytni) z masłem (7)

Pasta z tuńczyka ze świeżym szczypiorkiem (3,4) 30g,

Serek kanapowy 1pl. (7) Ogórek kiszony 20g,

Pomidor 20g

Mleko (7) 250ml

Drożdzówka z kruszonką (1,3,7) 1 szt

wyrób własny

I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami (9) zabielana (7) 250ml

II danie: Ziemniaki 150g, Gzik ze świeżym szczypiorkiem (7) 200g ,

Kalarepa 50g

Woda 200ml

Alergeny   1. zboża zawierające gluten          3. jaja i produkty pochodne             4. ryby i produkty pochodne                                                                                   7. mleko i produkty mleczne                          9. seler i produkty pochodne